Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
5 tips voor de perfecte kaasschotel by Herve Société

21.12.2018

5 tips voor de perfecte kaasschotel by Herve Société

1. Kies Belgische kazen. Er zijn honderden kazen van bij ons. Waarom geen kaasschotel met uitsluitend Belgische kazen? Voor een gevarieerde smaakervaring, kunt u voor verscheidene kaassoorten kiezen en die aanvullen met de kazen die u zelf graag eet!
2. Voorzie de juiste hoeveelheid kaas. Voor een maaltijd kaas en wijn, hebt u 200 gram per persoon nodig! Gaat het om een nagerecht, dan rekent u 50 g tot maximum 100 g per persoon. Geen paniek als u te veel hebt voorzien, een goed verpakte kaas kunt u meerdere dagen in de koelkast bewaren 🙂
3. Een mooie kaasschotel verdient een geschikte presentatie met een toets van authenticiteit. Het kleurcontrast van de kazen op een bord uit leisteen zal altijd mooi ogen. U kunt ook kiezen voor een mooie houten plank waarop elke gast zelf de kazen snijdt die hij wenst.
4. Schik de kazen volgens de pittigheid van hun smaak en stel aan uw gasten voor om ze in diezelfde volgorde te proeven om het plezier van de smaakpapillen respecteren. Duid nu nog de naam van de kazen aan en klaar is kees!
5. Maak de proeverij compleet door er heerlijke begeleiders aan toe te voegen. Lekker brood, smakelijke boter, gedroogd fruit, gekonfijte vruchten of Luikse siroop passen perfect bij kazen zoals de Hervekaas BOB en vele andere! Als bijpassende drank, hebt u tal van mogelijkheden zoals onze artisanale bieren, lekkere ciders of een rode of witte wijn die uw wijnhandelaar u kan aanbevelen.
Nu nog enkel genieten van uw gasten en de heerlijke kazen, puur natuurlijke producten van bij ons…