Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe minder afval in de keuken

21.06.2021

Hoe minder afval in de keuken

Om ecologische redenen zijn sommigen de “zero waste”-uitdaging aangegaan. Het is een serieuze uitdaging die uw levensstijl verandert want het gaat erom uw afvalproductie zoveel mogelijk te verminderen. Vandaag geven wij u graag onze beste tips om voedselverspilling tegen te gaan:

  1. Koop de juiste hoeveelheden.

Om geen heerlijke kaas, charcuterie of andere vleeswaren te verspillen koop liever aan de snijstand zodat u de juiste hoeveelheden mee naar huis neemt. Daarna is het een kwestie van ze op de juiste manier te bewaren. Wij geven u hier onze tips: www.terredefromages.be/nl/actualites/hoe-bewaart-u-uw-kaas/

  1. Denk aan invriezen.

Als u veel maaltijdresten hebt, aarzel niet om ze in te vriezen. De dagen waarop u geen zin hebt om te koken, zal u zo blij zijn!

Kaas kan ook ingevroren worden! Meer info over het invriezen ervan vindt u hier: www.terredefromages.be/nl/tips-en-vragen-over-onze-kazen/

  1. Gebruik kaasrestjes in uw bereidingen.

Hebt u restjes groenten, fruit of kaas? Maak er het beste van door ze te verwerken in heerlijke recepten. Bijvoorbeeld: pasta met kaassaus, salades, croque-monsieur

Op zoek naar inspiratie? Ontdek hier al onze recepten op basis van kaas: www.terredefromages.be/recettes/