Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe snijd ik mijn kaas

18.06.2020

Hoe snijd ik mijn kaas

Vandaag geven wij u een paar tips voor een gebaar dat misschien eenvoudig lijkt maar wel van belang is: het snijden van kaas.

Voor een betere degustatie leren we u de kunst van het correct snijden van de verschillende soorten kaas! Eerst en vooral is er een belangrijk basisprincipe dat steeds gerespecteerd moet worden: elk gesneden stuk kaas moet in dezelfde verhouding pasta en korst bevatten.

Hoe kunt u die techniek toepassen? Hieronder een paar voorbeelden om u daarbij te helpen.

Houdt u van ronde of vierkante zachte kazen? Kazen zoals Herve en Bouquet des Moines kunnen als een taart worden gesneden, d.w.z. vanuit een centraal punt. U vertrekt met uw mes vanuit het midden van de kaas en snijdt die in gelijke delen.

Eet u liever rechthoekige kazen? Er bestaan verscheidene soorten, als kaasliefhebber weet u dat natuurlijk al 😊

– Voor kazen met een formaat zoals dat van de Pavé de Herve raden wij aan om grote plakken parallel aan de kleinere zijden te snijden.
– Voor Abdijkazen, snij de kaas ook in plakjes maar dan wel in dunnere plakjes. Tip: als het voor een kaasschotel is, snij de kaas in kleine blokjes.

Voor de liefhebbers van verhitte geperste kazen raden wij aan om de kaas vanaf zijn punt in parallelle sneden te snijden.

Piramidevormige kazen zijn altijd populair! Als u ze ook lust, is het snijden ervan vrij eenvoudig. Wij raden u aan om ze net zoals een taart in stukken te snijden. Zo eenvoudig is het!

En tot slot, voor de liefhebbers van cilindervormige kazen. Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste van alle kazen: snij kleine cirkelvormige schijfjes, d.w.z. snij in de lengte, evenwijdig met de uiteinden. Eigenlijk is het heel intuïtief!

Het keukengerief

Het draadmes is geschikt voor zachte kazen.
Een plat kaasmes is perfect voor het versnijden van harde en halfharde kazen.
Met een kaasschaaf kunt u flinterdunne schijfjes schaven. Het wordt daarom aanbevolen voor harde kazen zoals bijvoorbeeld Parmezaanse kaas.

Laatste tip

Op een kaasschotel kunt u best bij elke kaassoort een mes leggen dat ervoor geschikt is. Op deze manier worden de smaken niet van de ene op de andere kaas overgebracht.
We hopen dat deze tips u zullen helpen om uw kazen te snijden en er optimaal van te genieten! Smakelijk!