Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe uw kaas te paren?

16.12.2019

Hoe uw kaas te paren?

Weet u niet altijd wat u best bij kaas serveert? Hier onthullen we onze beste tips!

L’Exquis Herve zacht:

Kies een jonge lichte wijn die niet zal wedijveren met de smaak van de kaas. Wij bevelen eerder een witte wijn aan, zoals een zachte Jurançon of een rode Bordeaux, die de bitterheid weer in balans brengt.

Bent u geen wijnliefhebber? Ga dan voor een lokale appelcider of fruitig biertje.

Een bruin abdijbier past echter perfect bij de L’Exquis Herve zacht. Het ideale huwelijk is nog steeds de combinatie van twee producten uit dezelfde streek, zoals met die van de Abdij van Val-Dieu.

Tot slot, laten we de drank even aan de kant zetten om u de onmisbare traditionele Luikse siroop aan te bevelen, de beste bondgenoot van Hervekaas, heerlijk uitgesmeerd op een boterham.

De L’Exquis Herve zacht vindt u terug in de meeste recepten van Herve Société, zoals de veggieburger, het egelbrood of het met Hervekaas bereide gehaktbrood.

L’Exquis Herve pikant:

Selecteer een stevige rode wijn omdat de pikante Herve heel goed gaat met wijn met een sterke smaak, zoals de wijnen uit Bourgondië. Om een zoete originele toets toe te voegen, kunt u er ook genereuze portwijn bij serveren.

Net zoals bij de L’Exquis Herve zacht past een zoet, bruin abdijbier uitstekend bij pikante Hervekaas.

En nogmaals, aarzel niet om de pikante Herve te proeven met Luikse siroop of die te gebruiken in eenvoudige en originele recepten zoals de saus met Herve, quesadillas of taboulé.