Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Lokaal aperitieven met Terre de fromages

26.01.2021

Lokaal aperitieven met Terre de fromages

Een ervaring Terre de fromages met @lau_alamenthe op Instagram.

Dit jaar, meer dan ooit, koken en eten we lokaal! Om het jaar te starten, stelt Laurine een origineel aperitief voor met Hervekaas BOB, geserveerd met een chutney van ajuinen!

Bereiding van de chutney

  • – Pel en hak de ajuinen en knoflook fijn. Verhit zonnebloemolie in een middelgrote pan en wanneer de olie warm is, bak de fijngesneden ajuinen en knoflook en laat daarna gedurende 5 minuten zachtjes doorbakken.
  • – Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes.
  • – Voeg de agavesiroop en de kruiden (kaneel, koriander, gember en zout) toe. Laat nog 5 tot 10 minuten bakken om de uien te karamelliseren.
  • – Voeg het sap van 1/2 sinaasappel, de witte wijn en de balsamicoazijn aan de bereiding toe.
  • – Laat nog 30 à 40 minuten sudderen op een laag vuur.
  • – Wanneer de suddertijd voorbij is, neem het deksel van de pan en verhoog het vuur tot middelhoog. Voeg het sap van de resterende 1/2 sinaasappel toe en roer regelmatig tot de chutney goed gebruind is en de vloeistof volledig is verdampt.
  • – Haal de bereiding van het vuur om het te laten afkoelen alvorens hem in een glazen luchtdichte container te doen. In de koelkast is de chutney maximaal een maand houdbaar.

Smeer een dikke laag chutney op een snede zuurdesembrood en leg er een fijn plakje met bier gerijpte Hervekaas bovenop.

En begint u ook te watertanden bij het lezen van dit recept?

Smakelijk!