Plateau de fromages de la fromagerie Herve Société
Het gamma
Boû d’Fagne 200g

Meer weten

De Boû d’Fagne, een typische kaas van bij ons, werd in de kaasmakerij Vanderheyden in Pepinster ontwikkeld en is gemaakt op basis van gepasteuriseerde koemelk. Hij put zijn inspiratie uit de vochtige heidevelden van de Hoge Venen. De Boû d’Fagne wordt altijd tot in zijn hart gerijpt wat resulteert in een pittige maar tegelijk smeuïge smaak. Ook zijn gewassen korst geeft hem nog extra karakter.  Zijn homogene, soepele en zachte textuur is heel aangenaam.

Deze kaas maakt samen met Fleur de Fagne en de Trou d’Sottay deel uit van het Fagne-gamme. Ze zijn zeker een omweg waard en een uitstekende keuze voor een kaasschotel onder vrienden.

categorie : Zachte kaas met gewassen korst

Boû d’Fagne 200g

Met zijn soepele, smeuïge textuur en karakteristieke smaak doet deze kaas sterk denken aan de Hervekaas.

Smaak

  • Sterke
  • Romigheid

Melktype

  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Oorsprong: België

Serveren bij

  • Ideaal bij Abdijbier

Tastymonial

Net zoals Hervekaas kan de Boû d'Fagne de Reblochon van een tartiflette vervangen. Wanneer je de spek vervangt door Ardense ham dan verkrijgt je een Ardense tartiflette, heerlijk!

Francis, Marketing Herve Société Francis, Marketing Herve Société

Gedetailleerde info

Ingrediënten

  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Zout
  • Dierlijk stremsel
  • Melkfermenten

Allergenen

  • Bevat koemelk

Bijkomende info

  • Deze kaas bevat geen lactose
  • EAN-code : 5410696000010
  • Eenheden  / doos :  6

Voedingswaarden

Voor 100g per portie (30g)
Energie (Kj) 1334 400
Energie (Kcal) 3322 97
Vetten 27,1 8,1
waarvan verzadigde vetzuren 18,1 7,4
Voor 100g per portie (30g)
Koolhydraten 0,0 0,0
waarvan suikers 0,0 0,0
Eiwitten 19,5 5,9
Zout 2,5 0,8