

Meer weten
Eeuwenlang staat het bekend dat monniken uitzonderlijke bieren en kazen maken. Het recept voor deze kaas komt uit de kennis die in onze abdijen is ontwikkeld.
In de vorige eeuw was het op verzoek van de cisterciënzer monniken van de abdij van Val-Dieu, dat Bouquet des Moines kaas werd geproduceerd om het aan hun bezoekers aan te bieden. De volledig natuurlijke korst ontwikkelt zich geleidelijk bij rijping in de kelder, wat resulteert in een zachte en romige pasta.
Vandaag de dag wordt het Val-Dieu Bouquet des Moines nog steeds door de consument vervaardigd en zeer gewaardeerd dankzij zijn zoete en smakelijke smaak.
Ontdek hier onze eenvoudige en makkelijk te bereiden recepten in Val-Dieu Bouquet des Moines.
categorie : Zachte kaas met schimmelkorst
Val-Dieu Bouquet des Moines 150g
Een zachte kaas met een licht kruimelig hart en een luchtige korst. Zoete, frisse melkachtige aroma's met een lichte smaak van paddenstoelen.
Smaak |
|
Type de lait |
|
Récompense |
|
Tastymonial
Gedetailleerde info
Ingrediënten |
|
Allergenen |
|
Bijkomende info |
|
Voedingswaarden
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Energie (Kj) | 1285 | 386 |
Energie (Kcal) | 310 | 93 |
lipides | 26,0 | 7,8 |
dont acides gras saturés | 17,2 | 5,1 |
Voor 100g | per portie (30g) | |
---|---|---|
Glucides | 0,0 | 0,0 |
dont sucres | 0,0 | 0,0 |
Protéines | 19,0 | 5,7 |
Sel | 1,5 | 0,5 |