Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Dunne courgettetaart met Bouquet des Moines en pijnboompitten

Hoofdgerecht

Dunne courgettetaart met Bouquet des Moines en pijnboompitten

Downloaden

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 1 Val-Dieu Bouquet des Moines
  • 2 courgettes (ong. 500 g)
  • 1 vel kant-en-klaar blader- of kruimeldeeg
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • een flink handvol rucola
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
  2. Snij de courgettes in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de courgetteblokjes met de gehakte rozemarijn 5 min op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout en laat in een vergiet uitlekken.
  3. Snij de Bouquet des Moines in 7 schijfjes. Ontrol het deeg en laat het op het bakpapier liggen. Prik er enkele keren in met een vork, behalve in de rand. Verdeel de courgetteblokjes over het deeg tot op 2 cm van de rand, leg er de schijfjes kaas op en bestrooi met pijnboompitten.
  4. Leg de taart met het bakpapier op het ovenrooster en zet 20 min in de oven.
  5. Werk af met rucola en serveer meteen met een slaatje.

Tip : Dit recept kan ook met kruimeldeeg of heel dun pizzadeeg.