Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Croque van rozijnenbrood met Herve en appels

Hoofdgerecht

Croque van rozijnenbrood met Herve en appels

Downloaden

Ingrediënten voor 3-4 stuks

  • 200 g zachte Hervekaas B.O.B.
  • 2 appels
  • 6 grote boterhammen rozijnenbrood (of 8 kleine)
  • Een noot boter
  • Peper

Bereiding

  1. Schil en snij de appels in niet al te fijne plakjes. Smelt de boter in een grote pan op zacht vuur en bak de plakjes appel aan beide kanten, ongeveer 10 min, tot ze zacht zijn.
  2. Snij de Herve in plakjes, verdeel ze over de helft van de boterhammen en bedek ze met de appels. Kruid met peper en leg er de andere sneden rozijnenbrood op.
  3. Bak de croques, ongeveer 5 min, aan beide kanten op zacht vuur in de pan waarin de appels bakten (zonder boter toe te voegen). Hou ze goed in de gaten, want rozijnenbrood kleurt heel snel goudbruin.
  4. Serveer warm met een slaatje.

Tip : Voor een perfect gebakken croque (zacht van binnen en krokant van buiten), gebruik je best geen grilltoestel, want het drukt de boterhammen plat.