2 of 3 peren (afhankelijk van de grootte), niet al te rijp
2 eetlepels Luikse stroop
een handvol walnoten (30 g)
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
Ontrol het deeg en laat het op het bakpapier liggen. Prik er enkele keren in met een vork, behalve in de rand. Smeer de Luikse stroop uit, maar hou 2 cm van de rand vrij.
Schil en snij de peren in fijne plakken, schik ze in cirkels op de taart. Verdeel er de in plakjes gesneden Hervekaas over en kruid met peper. Leg de taart met het bakpapier op het ovenrooster en zet 10 min in de oven. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en zet nog 5 min in de oven.
Serveer warm met een slaatje van jonge spinazie.
Tip : Wie van pittig houdt, kan de Luikse stroop vervangen door mangochutney.
Door verder te browsen op deze website aanvaardt u het gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren
Profiteer van onze exclusieve recepten en van de recentste informatie over uw favoriete kazen: schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Ik wil de nieuwsbrieven van Terre de fromages ontvangen om te profiteren van de nieuwe recepten en van de recentste informatie van Terre de fromages ; door mij in te schrijven, ga ik er ook mee akkoord dat mijn gegevens gedurende 10 jaar worden bewaard in de databank van Herve Société en ik weet dat ik me altijd kan uitschrijven door te klikken op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.