Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Flapjes met Bouquet des Moines en kersen

Voorgerecht

Flapjes met Bouquet des Moines en kersen

Downloaden

Ingrediënten voor 4 personnen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C
  2. Ontpit en snij de kersen in stukjes (laat ze heel wanneer het kleine kersen uit bokaal zijn). Snij de schijf bladerdeeg in 4.
  3. Snij de Bouquet des Moines in 4 dikke, halve schijven. Leg er één op elke driehoek deeg. Voeg de kersen toe, maar laat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij. Bedruip met wat balsamicocrème en kruid met peper.
    Maak de randen nat en plooi de driehoeken in 2. Druk de randen goed aan met de tanden van een vork. Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en leg ze op het met bakpapier beklede ovenrooster.
  4. Zet 15 min in de oven.
  5. Serveer warm als voorgerecht (met een slaatje) of bij een brunch.

Tip : Snij het bakpapier van de verpakking samen met het deeg in 4 en laat er de flapjes op liggen. Je kan ze dan makkelijker verplaatsen wanneer ze gevuld zijn.