Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Krokante toast met Herve en paddenstoelen

Voorgerecht

Krokante toast met Herve en paddenstoelen

Downloaden

Ingrediënten voor 2 à 4 personen

  • 1 Hervekaas, zacht of pikant (200 g)
  • 400 g paddenstoelen naar keuze
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 1 sjalot
  • 15 cl verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Enkele sprieten bieslook
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Was de paddenstoelen liever niet, maar wrijf ze schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snij ze in stukken of plakjes, afhankelijk van de grootte. Verwarm de olie in een pan en stoof de paddenstoelen en de fijngesneden sjalot kort aan tot ze lichtbruin gebakken zijn. Voeg de room toe, peper, zout en de gesnipperde bieslook. Laat 2 min sudderen op zacht vuur.
  3. Laat intussen de gehalveerde boterhammen lichtjes roosteren in de broodrooster. Leg ze op het met bakpapier beklede ovenrooster.
  4. Verdeel de champignons over de toasts en bedek ze met de in plakjes gesneden Herve. Zet 5 min in de oven.
  5. Serveer deze krokante toast met Hervekaas met sla als eenvoudig en snel te bereiden gerechtje.

Tip : Krokante toast met Hervekaas ook super als bruschetta bij het aperitief : gebruik in dit geval sneetjes ciabatta of stokbrood.