Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Pannenkoeken met Herve, appels, hazelnoten en cranberry’s

Hoofdgerecht

Pannenkoeken met Herve, appels, hazelnoten en cranberry’s

Downloaden

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 1 Hervekaas B.O.B., zacht of pikant (200 g)
  • 2 appels
  • een handvol hazelnoten (25 g)
  • een handvol gedroogde cranberry's (25 g)
  • 1 eetlepel blonde cassonadesuiker
  • 40 g boter
  • Pannenkoekenbeslag :
  • 1 ei
  • 40 g boekweitbloem
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 20 cl melk
  • ½ eetlepel arachideolie
  • een snuifje zout

Bereiding

  1. Doe de 2 soorten bloem in een grote kom, voeg ruim de helft van de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Doe er de resterende melk bij, het ei, de olie en het snuifje zout en meng goed. Laat 30 min op kamertemperatuur rusten.
  2. Schil en snij de appels in blokjes. Smelt 30 g boter in een pan en bak de blokjes lichtbruin op middelhoog vuur. Bestrooi met de suiker, voeg dan de cranberry’s en de grofgehakte hazelnoten toe.
  3. Bak 4 pannenkoeken, zoals je gewoon bent, met de rest van de boter. Verdeel de appelbereiding over één helft van elke pannenkoek en leg er de in plakjes gesneden Herve op. Plooi dicht en verwarm in de pan op zacht vuur tot de kaas een beetje smelt.
  4. Serveer warm met een slaatje van witloof en veldsla.

Tip : Om te voorkomen dat de hazelnoten tijdens het hakken wegrollen, druk je er eerst even op met het vlakke deel van een groot mes.