Fondue au Herve
De recepten
Naar de recepten terugkeren
Quiche met Herve en witloof

Hoofdgerecht

Quiche met Herve en witloof

Downloaden

Ingrediënten voor 3-6 personen

  • 200 g pikante Hervekaas B.O.B.
  • 500 à 600 g witloof
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij het witloof in fijne reepjes. Giet de olijfolie in een grote braadpan, doe er de witloofreepjes in en bedruip met het citroensap. Dek af en laat 10 min op zacht vuur stoven. Verwijder het deksel en laat 5 min bakken op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  2. Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Je kan het deeg 10 min blind voorbakken (bedekt met bakpapier + bakparels of gedroogde bonen), maar het hoeft niet.
  3. Snij de Herve in plakjes.
  4. Meng de eieren met de room, voeg toe aan het witloof (van het vuur) en breng op smaak met Peper en zout. Verdeel de bereiding over de taartbodem. Leg er de plakjes Herve op en bak de quiche 25 min in de oven.
  5.  Laat 5 min rusten, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer warm als voor- of hoofdgerecht, met een salade.

Tip: De vulling is zo al heel lekker, maar je kan er 100 g in blokjes gesneden Ardense ham of gebakken spekreepjes aan toevoegen.