Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe stel je een mooie kaasplank samen?

17.01.2018

Hoe stel je een mooie kaasplank samen?

Laat uw fantasie de vrije loop wanneer u een kaasschotel samenstelt. Een van onze tips is om verscheidene kaassoorten te gebruiken, van verschillende vormen, kleuren, smaken en soorten. Leg bijvoorbeeld een harde kaas naast een kaas met schimmelkorst, een andere met gewassen korst of een stukje brie, en als u van pittige kaas houdt, een blauw-groen geaderde kaas. Uit ons kazengamma kunnen wij een stuk Casse-Croûte van Val-Dieu voorstellen voor de harde kaas, onze “Fleur de Fagne” met zijn smeltende textuur en schimmelkorst, maar ook onze met jenever gerijpte Hervekaas of pikante Herve L’Exquis voor liefhebbers van traditionele kazen, een stuk Belgische brie die door groot en klein gesmaakt wordt, of nog een Bleu des Moines. Maar dat is nog niet alles! Denk ook aan de presentatie. Gebruik bijvoorbeeld een leisteen of een houten plank om uw kazen op te dienen. Maak ook gebruik van etiketten met de namen van de kazen zodat uw gasten met nieuwe smaken kunnen ontdekken. Versier uw kaasschotel met enkele wilde bloemen voor een tintje platteland. U kunt ook eetbare begeleiders toevoegen zoals notenbrood of abrikozenbrood, of hier en daar gedroogd fruit toevoegen. Ook vers fruit past op een kaasschotel: druiven, verse vijgen, stukjes ananas. Denk ook aan confituur of siroop die heerlijk is bij de Hervekaas BOB. En waarom zou u de kazen niet rangschikken volgens hun smaak? Zo laat u aan uw gasten weten dat ze de kazen beter in die volgorde proeven: eerst de subtiele smaak van een zachte kaas en pas dan de pittige smaak van een geaderde of een tot in het hart gerijpte kaas.