Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Hoe wordt kaas het best bewaard?

17.01.2018

Hoe wordt kaas het best bewaard?

Waarschijnlijk is het beste alternatief voor kaasliefhebbers om hun kazen te kopen en die dan te eten wanneer ze het aangenaamst en sterkst smaken.  Dat is echter niet altijd haalbaar in de praktijk. Daarom stellen wij u een paar technieken voor om kazen in de beste omstandigheden te bewaren. Interessant om weten is dat sommige kazen beter bewaren dan andere. Inderdaad, een harde kaas of geaderde kaas, bijvoorbeeld, zullen gemakkelijker bewaren dan een kaas met schimmelkorst of gewassen korst zoals de Hervekaas. Evenals een verpakte hele kaas  beter bewaard blijft. Maar wanneer het verlangen naar de kaas te sterk wordt en u beslist om de verpakking te openen, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Zodra u een stuk kaas hebt genomen, neem de tijd om de kaas opnieuw in zijn verpakking te steken en deze goed af te sluiten. Leg dan uw kaas in de groentelade van uw koelkast want dat is de warmste en vochtigste plaats. Door de kaas te isoleren vermijdt u ook dat  andere voedingsmiddelen zijn smaak zouden opnemen. Ten slotte, vergeet niet om hem één uur op voorhand uit de koelkast te halen en er nog een stukje van op te eten!