Du Herve sur du pain
Nieuws
Naar het nieuws terugkeren
Wat is de beste manier om kaas te snijden?

17.01.2018

Wat is de beste manier om kaas te snijden?

Kaas snijden is een kunst! Voordat u ervan proeft, dient u de kaas zorgvuldig te snijden. Eigenlijk hangt alles af van de vorm van de kaas. Een vierkante of ronde kaas, zoals de Boû d’Fagne, de Herve Remoudou L’Exquis of de Bouquet des Moines snijdt u in de vorm van een ster. Met andere woorden, net zoals bij het snijden van een taart: steek het mes in het midden van de kaas, en snijd er sprietjes van. Niets is zo eenvoudig! Met deze techniek proeft u zowel van de subtiele smaak in het hart van de kaas als van de meer uitgesproken maar even lekkere smaak van de korst. Hebt u een rechthoekige kaas gekozen, dan snijdt u gewoon schijfjes van de gewenste dikte. Deze tweede techniek wordt toegepast op de met bier gerijpte Hervekaas.